Uzay

出典: くみこみックス

版間での差分
M (新しいページ: 'Güneş sistemini okulda yada eğitim kurumlarında ölçekli modellerde tanımışızdır ve eğitim hayatımızda güneş sistemi , dünya ve gezegenler ile ilgili deneyler r...')
最新版 (2012年7月19日 (木) 12:51) (ソースを表示)
M (新しいページ: 'Güneş sistemini okulda yada eğitim kurumlarında ölçekli modellerde tanımışızdır ve eğitim hayatımızda güneş sistemi , dünya ve gezegenler ile ilgili deneyler r...')
 

最新版

Güneş sistemini okulda yada eğitim kurumlarında ölçekli modellerde tanımışızdır ve eğitim hayatımızda güneş sistemi , dünya ve gezegenler ile ilgili deneyler resimli çalışmalar ve el işi örnekleri yapmışıszdır. Yada bir bilim müzesini gezerken plastikten strafordan yapılma ürünlere rastlamışıszdır.

Çoğu insan için, güneş sisteminin temel zihinsel imajı vardır. Düzenli bir kent üzerinde farklı büyüklükteki evler gibi.

İnsanoğlu zaman içerisinde teknolojinin günden güne gelişmesi ile Uzay ve uzaydaki gezegenler yıldızlar galaksiler hakkında yeni bilgiler edinmekte ve bu bılgılere dayanarak teorıler uretmektedir.

Boş bir alanda çığlık attığınızda sesiniz uzak bir bölgeden bile duyulabilir.Ancak uzayda hava olmadığından dolayı ses dalgaları yayılamaz.

Uzay boşluğu Dünyamızdan yaklaşık olarak 100 km sonra başlar. Uzay genellikle boş olarak kabul edilir. Fakat bu doğru değildir. Yıldızlar ve gezegenler arasındaki büyük boşluklarda oldukça büyük miktarda ince gaz ve toz tabakaları vardır.Bu tabakaların kapladığı alanın her metreküpünde mılyonlarca molekul bulunmaktadır. Uzay aynı zamanda içerisinde birçok tehlikeli radyasyon barındırır. Bu tehlikeli radyasyon , kızılötesi ve ultraviyole radyasyonu daha çok Güneş’ten gelmektedir.Bunun yanı sıra Yüksek enerjili X-ışınları, gama ışınları ve kozmik ışınlar uzak yıldız kümelerinden ve galaksilerden ışık hızı ile gelmektedir. Günümüzde uzaya olan ilgi tahmin edildiğinden daha fazla artmıştır. Bilim adamları ve Ulusal Uzay kurumları bu uçsuz bucaksız boşluga yeni uydular ve araştırma cıhazları gondererek hergün yeni bir ilerleme kaydetmektedir. Ancak teknolojimiz henüz ışık yılı hızına erişemediğinden dolayı insanoglunun uzayda alabildiği en uzak yol yakın cevremızdekı gezegenler ile sınırlıdır.

Uzay.Net Sitesinde yer alan tüm yazılı materyaller tescilli olup izinsiz kopyalanamaz taklit edilemez ve değiştirilip başka sitelerde/sayfalarda kullanılamaz. Aksi durumda kopya içerik kullandığı tespit edilen siteler ve site yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılır.

表示